Välj en sida

GRODAN, BAMSE & PIPPI

AVDELNINGAR I TRE VÅNINGAR

Varje våning och avdelning har ett litet kök, toaletter, rum och mindre vrår för olika slags aktiviteter. Det är viktigt att det finns plats för både lärande, kreativitet och lek

FÖR DE minsta BARNEN

GRODAN | 1-3år

Längst ned i huset finns avdelningen Grodan med plats för 12 barn i åldrarna 1-ca.3 år. Här arbetar tre pedagoger

Vi tror på tanken att små barn mår bra av rutiner och därför ser varje dag på Grodan ungefär likadan ut, med fasta tider för mat, sömn och rörelse.

Här månar vi om att ge barnen tid och utrymme att lära sig utforska och behärska sina egna fysiska möjligheter. Därför uppmuntrar vi våra småttingar att göra saker själva, med respekt för barnens naturligt långsammare rytm.

Sång, rim, ramsor, rytmik och sagoläsning som utvecklar språket står naturligtvis dagligen på schemat, liksom lek i trädgården och pyssel inomhus.

SÅ HÄR KAN EN DAG SE UT PÅ GRODAN
07.00

Frukost till barn som kommer tidigt. Sedan fri lek inomhus och olika aktiviteter som sångstund, sagostund, skapande med mera. Efter en gemensam fruktstund går vi ut i trädgården och leker.

11.00

Lunch

12.00

Vila eller lugn aktivitet för barnen som inte sover.

14.30

Mellanmål

15.00

Leken eller det egna arbetet forsätter tills dagen är slut. Under vår, sommar och höst är vi oftast utomhus.

FÖR DE STÖRRE BARNEN

BAMSE & PIPPI | 3-6år

Bamse håller till på andra våningen och har plats för 20 barn. Högst upp i huset huserar Pippi med plats för 18 barn. På varje avdelning arbetar tre personal, varav två är Montessoripedagoger.
På Pippi och Bamse får barnen stort utrymme att själva välja sina aktiviteter, allt efter behov och lust. Skapande material står därför alltid framme.

Utöver Maria Montessoris verktyg använder vi moderna kreativa arbetsmaterial. Det kan vara material för att träna fin- och grovmotorik, de fem sinnena samt lära om djur och natur, siffror och bokstäver. Båda avdelningarna har självklart också plats för bygglekar, dockvrå, pussel och spel. Uppskattat bland barnen är bak av mellanmålsbröd liksom våra gemensamma sångstunder.

De mynnar varje år ut i julfirande med luciatåg samt en stor sommarfest. På Bamse och Pippi gör vi även regelbundna utflykter. Vårt mål är kort och gott att skapa en rolig och stimulerande miljö för barnen att trivas och utvecklas i.

SÅ HÄR KAN EN DAG SE UT PÅ BAMSE & PIPPI
07.30

Avdelningen öppnar. Lugn start på dagen. Lek och skapande. Barnen får enskild hjälp av personal för arbete med Montessorimaterial. Under vår, sommar och höst är vi ofta utomhus under senare delen av förmiddagen.

11.00

Lunch

12.00

Fri lek i trädgården året runt.

14.30

Mellanmål

15.00

Leken eller det egna arbetet forsätter tills dagen är slut. Under vår, sommar och höst är vi oftast utomhus.